پودر فلوک چیست؟ موارد استفاده از پودر فلوک، نحوه تولید و مشخصات فنی

در
دسته بندی ها: مقالات

پودر فلوک چیست؟

فرآیند فلوک از کنار هم قرار گرفتن الیاف برش خورده، ریز، صاف و یکدست در کنار یکدیگر، بطور عمودی روی سطح چسب خورده مورد نظر، حالت پرزگونه بوجود می‌آورد که پودر فلوک نامیده می‌شود.

موارد استفاده از پودر فلوک

امروزه پودر فلوک جایگاه خود را در بیشتر صنایع بدست آورده و هر روز مصارف متنوع‌تری برای این تکنیک کارآمد ابداع می‌شود، چادرهای فلوک شده، سقف انباری‌ها و شیبی داغ خودرو‌ها ضمن عبور ناپذیری و تراکم زیاد و در نتیجه کارآیی بالا، از وزن و چگالی کمتری برخوردارند. سطوح فلوک شده از ایجاد و گسترش سر و صدا (Noise) در دستگاه‌هایی مانند سرعت‌سنج، سوئیچ‌ها و رادیو پخش خودرو‌ها جلوگیری می‌کند.

کاغذ دیواری فلوک شده، سروصدای محیط را جذب می‌کنند، فیلترهای فلوک شده تا ۱۰ برابر قطر کمتری نسبت به فیلترهای بدون فلوک دارند و فضای کمتری اشغال می‌کنند. فلوک کردن وسایلی همانند بابی‌لیس، دیواره منقل‌های گازی سبب عایق شدن این وسایل نسبت به انتقال گرما می‌شود.

بطور عام فلوک: جاذب رطوبت و بو، عایق صوتی و حرارتی، ضخامت دهنده و شکیل کننده سطح می‌باشد به طوری که سطح یا قطعه فلوک شده کاملا با حالت عادی آن متفاوت می‌شود. با توجه به توضیحات و موارد مطرح شده، کاربردهای کلی و عمومی فلوک در زندگی روزمره پیرامون ما تا حدودی مشخص گردید.

پودر فلوک چگونه تولید می شود؟

الیاف فلوک در ابتدا به صورت رشته‌های نازک و باریک به طول زیاد در کارخانه‌های ریسندگی مادر تولید می‌شوند سپس در مرحله برش و فرآوری الیاف فلوک قرار می‌گیرند.

به وسیله دستگاه‌های مخصوص برش الیاف این رشته‌ها به طور دقیق و به طور متداول از ۰٫۲۵ میلی متر ارتفاع تا ۴ میلی متر برش می‌خورند سپس طی چند مرحله عملیات شامل: چربی گیری، شستشو، رنگ رزی، آب گیری، نرم کننده، بار دهی و رطوبت دهی فرآوری شده و به صورت پودر در می آیند که به آن پودر فلوک می‌گویند.

مشخصات فنی فلوک

پودر فلوک توسط ۴ مشخصه کلی شناخته می شود.

۱- جنس فلوک ۲- ارتفاع فلوک ۳- دنیر یا قطر فلوک ۴- رنگ فلوک

جنس فلوک

پودر فلوک موجود در بازارهای جهانی از جنس: ویسکوز، رایون، آکرلیک، پلی آمید، پلی استر، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، کتان و پی وی سی می‌باشد، که متداول‌ترین آن: ویسکوز، پلی آمید، و پلی استر است.

ارتفاع فلوک

ارتفاع یا بلندی الیاف پودر همان ارتفاع  یا طول یک رشته نازک برش خورده از آن می‌باشد که اصولا در سایز های ۰٫۲۵، ۰٫۵، ۰٫۷۵، ۱، ۱٫۲، ۱٫۵، ۲ و ۳ میلی متر موجود می‌باشد. البته سایزهای متداول شامل: ۰٫۲۵، ۰٫۵ و ۱ میلیمتر است.

دنیر یا قطر فلوک

در اصل همان قطر و سطح مقطع الیاف است که آن را با واحد دیتکس می‌سنجند.

اصولا پودر فلوک از ۰٫۹ دیتکس تا ۱۷ دیتکس به طور معمول تولید می‌شوند که کاربردی‌ترین ضخامت ۱٫۷ و ۳٫۳ دیتکس می‌باشد.

رنگ فلوک

طور متداول تنوع کلی حدود ۴۰ رنگ هست ولی بنا به نیاز مشتری توسط کارخانه قابلیت رنگ رزی طبق نمونه رنگ درخواستیامکان پذیر است.